L’APCC organitza un cicle de xerrades sobre la relació del circ amb la societat, l’escola, l’esport i la professió

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya organitza a través de la seva comissió de formació un cicle de xerrades obertes a tothom sobre la relació del circ amb diferents àmbits com l’esport, l’escola, la societat i la professionalització. La primera xerrada, amb el títol “Quin lloc pot ocupar el circ dins l’escola?” anirà a càrrec del pedagog i mestre Pep Invernó, i  tindrà lloc el pròxim divendres 4 d’octubre a les 18h30 a la Biblioteca de Nou Barris, centre especialitzat en circ.

La resta de xerrades tindran lloc els mesos d’octubre, novembre i desembre, i tractaran la relació entre Circ i Esport, Circ i Societat i Circ i Professionalització, a càrrec de diferents persones expertes en aquestes temes i en diferents espais de la ciutat de Barcelona.

Dia 4 d'octubre: Quin és el lloc que pot ocupar el circ dins de l'escola?


L'objectiu  d'aquesta xerrada del pròxim 4 d’octubre es treure a la llum las possibilitats de la formació de circ com a eina educativa, a partir d'una experiència concreta i viscuda en primera persona. Un primer pas per repensar el model educatiu obrint-lo a altres continguts i coneixements.

En Pep Invernó, doctor en Educació Física, pedagog  i mestre, compartirà la seva experiència professional en aquest camp, tot analitzant  els beneficis que el circ  pot aportar com eina educativa i reflexionant sobre  les mancances i/o conflictes que es poden presentar en  intentar articular un model educatiu que inclogui més continguts artístics, en aquest cas concret de circ. Invernó porta ensenyant circ a l’escola més de 25 anys.
 
"Quan els infants i adolescents entren al món màgic del circ viuen primer de tot una experiència de descoberta i coneixement del propi cos que immediatament els porta a un apoderament com a persones: augmenta l'autoestima, la creativitat, la capacitat de superació, la concentració, la tenacitat... ja que precisament en el circ tothom hi té cabuda. Després experimenten que per fer creacions col•lectives cal cooperar, ajudar-se, ser tolerants davant les diferències i/o errades dels companys/es i a sumar esforços  si volen assolir l'objectiu compartit. I per últim, i sense donar-se compte, el circ els hi permet desenvolupar una sensibilitat cap a l'expressió corporal i les creacions artístiques que els acompanyarà al llarg de tota la seva vida". Aquestes són algunes de les característiques d'aquesta activitat que posen de manifest la idoneïtat i el potencial educatiu del seu ús del currículum escolar d’educació física.

Informació pràctica sobre la xerrada

Dia : 4 d'octubre

Hora: 18h30

Adreça : Biblioteca de Nou Barris. Plaça Major de Nou Barris, 2. 08042 Barcelona

Accés lliure. Aforament limitat.

Compartiu aquesta notícia