Yapı Kataloğu - Nitelikli Mekan Yaratma Platformu

Bize Ulaşın +90 (850) 303 27 83
Yapı Malzemeleri Firmaları için 5 Hızlı SEO İpucu

Yapı Malzemeleri Firmaları için 5 Hızlı SEO İpucu

Bir arama motoru, web sayfanızda yer alan içeriğin kişinin aradığı terim ile alakalı ve güvenilir olması ile sayfanızı değerlendirir; bu sonuçlara bağlı olarak sayfanıza bir bağlantı görüntüler. Sitenizde yer alan içerik yapılan arama ile konu olarak ne kadar ilgili ve güvenilir ise, web sayfanız arama motorlarında oluşturulan sıralamalarda o kadar yüksekte yer alır. 

Bir sitenin konu ile ilgi ve yetkisini derecelendirmek için Google’ın kullandığı yüzlerce algoritma vardır. Bu algoritmalar sıklıkla güncellenerek değişir. Bu nedenle her yapı malzemesi firmasının belirlediği dijital stratejinin önemli bir parçası olarak SEO, gündemde tutulmalıdır. İyi şekilde yapılmış bir SEO, markanın gereken ilgiyi görmesi ve pazar payında artış kazanmasında büyük bir reklam kampanyasından daha etkili bir sonuç alınmasına yardımcı olabilir.

Geçmişte, şirketler Google’ın anahtar kelimeler algoritmasından yararlanarak üst sıralarda yer almak umudu ile web sitelerinin kodlarına birçok anahtar kelime eklemiş olabilir. Ancak günümüzde bu yollar ile üst sıralarda yer almak eskisi kadar kolay değil.

Google kodunuzda yer alan anahtar kelimeleri reddedebilir ve “anahtar kelime doldurma” olarak adlandırdıkları bu yöntem yüzünden sizi cezalandırabilir. Bu yöntemi geçmişte kullandıysanız sıralamadaki yerinize yardım etmesinden ziyade zarar veriyor olabilirsiniz. Bu sebeple SEO’nun güncel uygulamalarına uyum sağlayabilmek çok önemlidir.

SEO, yapı malzemeleri firmalarının başarılı olmasına nasıl yardımcı olabilir?

SEO konusunda yeni ve tecrübesiz iseniz, web sitenizin başarı sıralamasını yükseltmeye yardımcı olabilecek 5 öneri:

  • Gizli SEO Stratejilerini Kullanmayı Durdurun

Geçmişte, birçok şirket sıralamada üst sıralarda yer alabilmeleri için ihtiyaç duydukları yöntemin, sitelerine birçok bağlantı linki yerleştirmek olduğunu düşündü ancak yalnızca büyük sitelerden gelen bağlantı linkleri şirketlerin sıralamasının yükselmesine yardımcı olmaktadır.

Anahtar kelime doldurma ve yorum yapmak gibi “Siyah Şapka SEO” olarak adlandırılmakta olan SEO stratejileri, uygulandığı ilk anda size web sitenize daha fazla ziyaretçi çekmiş gibi görünebilir ancak sonunda alacağınız sonuç sizi üzecektir.

Geçmişte siyah şapka SEO yöntemlerini kullandıysanız, artık durun! Geri dönüp düzeltebileceklerinizi düzeltin ve gelecekte arama motorları tarafından fark edilip cezalandırılmamak için en iyi uygulamaları kullanmaya başlayın.

  • Anahtar kelimeleri doğru şekilde hedefleyin.

“Siyah şapka SEO” yöntemi olan anahtar kelime doldurmanın günümüzde kötü bir fikir olduğundan bahsettik, fakat peşinde olduğunuz arama terimlerini hedeflemenin doğru yöntemi nedir? Cevap basit: kaliteli içerik.

Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılara, aradıkları bilgileri anlaşılması kolay bir şekilde verdiğinizden emin olun, anahtar kelimelerinizi site metinlerinizin içerisine yapaylık hissettirmeyecek şekilde yerleştirin.

Anahtar kelimelerinizi ilk olarak sayfanızdaki metnin ilk 100 kelimesinin içerisine eklemeyi deneyin, sonrasında web site metninin içerisinde yapay durmayacak şekilde ekleyebildiğiniz kadar anahtar kelimeyi metnin içerisinde kullanın.

Sonuç olarak, web site metinlerinizi yalnızca arama sonuçlarında öne çıkmak için değil, hedef kitlenize bilgi vermek amaçlı yazdığınızı da unutmayın. Bir sayfadaki metinlere yerleştirdiğiniz belli başlı anahtar kelimeler web sitenize biraz daha ziyaretçi çekebilir ancak içerik ile bağlantı kuramaz ise bu ziyaretlerin satışlarınıza bir katkısı olmaz.

Ayrıca, SEO kapsamında hedeflediğiniz anahtar kelimeye sayfanızın başlığında yer vermeye ve meta açıklamasına dahil etmeye çalışın. Meta açıklaması, arama sonuçlarında sayfa başlığınızın ve web adresinizin altında gösterilen metindir. Sayfanızın içeriğine dair kısa bilgilendirme yapmalıdır.

Meta açıklamalardan söz etmişken..

  • Sitenizdeki her sayfaya özgün bir meta açıklama ekleyin.

Google, sıralama algoritmalarına meta açıklamalarına yer vermez ancak sitenizde iyi bir meta açıklamaya sahip olmak yine de SEO'nun önemli bir parçasıdır. Meta açıklamanız, arama sonuçlarında web sayfanızın bağlantısının hemen altında gösterilir ve insanlara sitenizde aradığınız içeriği bulabileceklerini söyler. Sayfanız için oluşturduğunuz meta açıklamasının ne olacağını önceden belirtmez iseniz, arama motoru genellikle sayfanızda bulduğu metnin ilk satırlarını alır ve sonuçlarda bu açıklamayı gösterir.

Yukarıda yer alan örnekte de görebileceğiniz gibi, Google’ın sayfanızda yer alan herhangi bir metni seçmesine izin vermek pek iyi bir fikir değil çünkü arama yapan kişiye web sayfanızın ne hakkında olduğunu göstermek yerine, bir anlam ifade etmeyen bir sürü rastgele metin gösteriliyor. Meta açıklamalarınızı web sayfalarınızın reklam metni gibi görmelisiniz – bu şekilde arama yapan kullanıcılara neden daha fazla bilgi edinmek için sayfanıza tıklamaları gerektiğini söyleme şansınız vardır.

Çoğu zaman, şirketler zaman kazanmak için sitelerinde yer alan her sayfa için genel bir meta açıklaması kullanır ancak spesifik bir şey arayan kullanıcılar için bu genel açıklamalar çok yararlı olmaz. Diyelim ki, siz ‘widget’ üreten bir firmasınız ve bir müşteriniz de ‘widget’larınızdan biri için yedek parça arıyor.

Bu sayfanın içeriğine özgü bir meta açıklama daha fazla tıklama alır. Örneğin, bir kişi belirli bir model için yedek parça arıyorsa, sayfanızın kendisini aradığı sonuçlara ulaştıracağını bilir. Eylem odaklı bir değer çağrısı eklemek, insanların başka sayfalar yerine sizin sayfanıza tıklamaları için başka bir neden daha oluşturur.

  • Google’ın sizin bilgilerinizi bulmasını kolaylaştırın.

Sitenizin bir XML site haritasını sunmanız, Google’ın tüm sayfalarınızı keşfetmesini kolaylaştırır ayrıca Google’a hangi sayfanızın diğerlerinden daha önemli olduğunu ve daha sık güncellenenlerin hangisi olduğunu söylemek için de bir site harita kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için tek ihtiyacınız olan, ücretsiz bir Google Web Yöneticisi Araçları hesabı oluşturmak.

  • Web sayfanınız yükleme süresini kontrol edin.

En önemli olan budur. Dünyadaki en iyi içeriğe sahip olabilirsiniz ancak sayfanızın yüklenmesi olması gerekenden uzun sürerse ziyaretçiler bu içeriği göremez.

Google, web sayfalarını sıralarken hızı da değerlendirir; bu nedenle, sayfanız rakip firmalara göre daha yavaş çalışıyorsa büyük ihtimalle sıralamada kaybolursunuz. Google’ın ‘PageSpeed’ aracı ile sitenizin hızını bir dakikada kontrol edebilirsiniz.

 

----------

Yazının orijinaline buradan ulaşılabilir.