2021 - et godt år for dansk sejlsport

Dansk Sejlunion har netop udgivet sin årsberetning, der giver et samlet blik på den organiserede sejlsport herhjemme i løbet af det forgangne år.

Senest ajourført d. 7. februar 2022

Er du nysgerrig på, hvor dansk sejlsport har bevæget sig hen i løbet af 2021, kan du med fordel læse med i Dansk Sejlunions årsberetning.

Det er her, vi gør status over nogle af de mange aktiviteter og initiativer, vi har sat i søen eller arbejdet videre med i løbet af det forgangne år. På den måde giver Dansk Sejlunions årsberetning dig et overblik over den organiserede sejlsport og dens udvikling i løbet af 2021.

Helt overordnet har 2021 været endnu et godt år for dansk sejlsport.

Da medlemstallet i de danske sejlklubber for 2020 blev offentliggjort i foråret 2021, var Dansk Sejlunion et af de specialforbund, der havde oplevet den største procentuelle vækst trods den massive nedlukning af idrætten.

For Dansk Sejlunion var det tilmed den største vækst i knap 40 år.

– Det er et kæmpe skulderklap til landets mange sejlklubber og alle de dygtige frivillige, der hver dag knokler for at skabe sejlglæde og sende nye sejlere sikkert på vandet, siger Line Markert, formand for Dansk Sejlunion.

Læs årsberetningen

Dansk Sejlunions årsberetning udkommer igen i år digitalt.

Du downloader den ved at trykke her.

Bagerst i beretningen finder du også et overblik over samtlige danske medaljer i DM, EM og VM, der er vundet i løbet af 2021.

Et landshold i verdensklasse

2021 var også året, hvor det udskudte OL, Tokyo2020, endelig kunne afvikles. Dansk Sejlunion sendte et exceptionelt stærkt landshold afsted, der legene igennem viste danskerne, hvorfor sejlsport er verdens bedste sport.

For første gang nogensinde sluttede alle besætninger i top-8. Det er en kæmpe præstation og en decideret ’verdensklasse-præstation’ i Team Danmarks optik. Størst af alt var selvfølgelig Anne-Marie Rindoms guldmedalje i ILCA 6 (tidl. Laser Radial). En finale, som 400.000 danskere fulgte med i bag tv-skærmene herhjemme.

Men det er ikke kun OL, der har fyldt i Dansk Sejlunions arbejde i det forgange år. Rigtig mange initiativer og sejlsportsaktiviteter er blevet sat i søen og gennemført.

Det kan du alt sammen dykke ned i og læse mere om i dokumentet her.

God læselyst!

Politiske kampe om den fri adgang til havet

Den frie adgang til havet er en forudsætning for, at sejlere kan komme på tur, få nye oplevelser eller deltage i kapsejladser. Desværre udfordres den frie adgang til havet igen og igen af andre interessenter, myndigheder eller trafikanter.

Dansk Sejlunion arbejder hele tiden på at sikre de bedste muligheder for sejlads i danske farvande. Vi engagerer os i lokale projekter, når klubberne har brug for det, og vi kæmper regionale eller nationale kampe med politikere og myndigheder i forbindelse med ny infrastruktur eller produktionsanlæg.

I 2021 har vi blandt andet haft fokus på Danmarks nye havplan, broer i Limfjorden og over Aarhus Havn, energiøer og vindmølleparker, Femernprojektet og Lynetteholm.

Dansk Sejlunions generalforsamling 2022

Årsberetningen for 2022 ligger klar forud for Dansk Sejlunions generalforsamling, der afholdes lørdag den 19. marts 2022 kl. 13.00 – 17.00.

Adressen er Dalum Landbrugsskole, Landbrugsvej 65, 5260 Odense.

Afhængig af corona-situationen kan det være, at programmet udvides med seminar fra kl. 10.00. Information om dette spørgsmål gives senere.

Tilmeldingsfristen er den 1. marts 2022. Prisen for frokosten er 250 kr. pr. person. Det er gratis at deltage i generalforsamlingen, hvis du ikke spiser frokost.

Du melder dig til lige her.

Se, hvem der i år stiller op til Dansk Sejlunions bestyrelse her.

.
Rul til toppen